Bitcoin

Bitcoin får veldig mye skryt av å være nyvinnende og fantastisk i alt den gjør. Det er det god grunn til. Mange verdensproblemer vil bli løst med Bitcoin, som internasjonal handel. Hurtige transaksjoner og nøyaktighet kan Bitcoin også brukes til. Selve teknologien bak Bitcoin, blokkjeden, er den beste måten å dokumentere alt som kan tenkes å dokumentere. Norwegian har startet et forsøk på å bruke blokkjeden til å holde orden på bonuspoeng og hvordan disse poengene brukes av selskaper som kjøper de og hvordan vi som får de bruker de. Det er viktig å huske på at bonuspoeng er noe som kjøpes av strømselskaper, kredittkortselskaper og andre for å friste oss med poeng slik at vi bruker deres produkter. Når vi kjøper strøm fra et selskap som også gir oss poeng for å kjøpe strømmen, betaler du for disse poengene som en del av strømregningen.

Strøm

Bitcoin krever strøm. Hele Bitcoinnettverket holdes oppe av tusenvis av maskiner som brukes til å utvinne bitcoin og som gjør alle backoffice operasjonene for at transaksjonene skal gå igjennom. Alt dette krever strøm fordi alle disse operasjonene gjøres av datamaskiner. Det er altså datamaskiner som holder Bitcoin gående. Strøm er blitt et så stort problem at fokuset rettes nå på strøm og Bitcoin i media. ING banken i Nederland har gjort en studie som viser at det krever 200 kwh strøm for å bekrefte en betaling i Bitcoinnettverket. Denne mengden strøm er det samme som et hus bruker på å drive alt inne i huset i 2 uker. Med andre ord er det ganske ekstremt hvor mye strøm det tar å holde Bitcoin oppe.

Flere og flere kritiserer denne strømbruken da mange av utvinnerne som gjør denne jobben bruker strøm som forurenser. Vi snakker da om strøm fra kullkraftverk og strøm fra andre kilder som skaper store utslipp. Kryptovaluta er med dette forurensere. Dette må stoppes, og den beste måten å stoppe dette på er å sette krav til hva slags strøm utvinnerne skal bruke.

Miljøvennlig strøm

Den beste strømmen som kan brukes til utvinning av krypto er vannkraft. Kilden fornyes av seg selv og den forurenser ikke. Norge er fult av vannkraft så Norge må være et foregangsland på strømproduksjon og bruk av dette i krypto. Skal man satse på utvinning burde man rett og slett kjøpe seg en bekk eller en liten elv og lage sitt egent kraftverk. Da kan man bygge opp en enorm fabrikk som jobber med å grave frem Bitcoin og annet krypto på løpende bånd.

Norge må ta et tak her slik at Norge blir landet som lager egne utvinner farmer. Noe av dette er på gang. Det er også smart å tenke på at Bitcoinutvinning skaper varme. Har du en datapark som graver så vil den produsere så mye varme at denne kan spys inn i hus eller på andre måte brukes. Man trenger ikke bare å kaste bort varmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *